Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор ЗВАРИЧ подав два позови до Львівського окружного адмінсуду.

Про це повідомляється на сайті новинної телепрограми ТСН каналу “1+1”.

В одному позові І.ЗВАРИЧ просить скасувати постанову Верховної Ради про звільнення його з посади судді Львівського апеляційного адмінсуду, мотивуючи це тим, що суд ще не назвав його винним у хабарництві, тож немає підстав знімати його з посади.

Відео дня

Інший позов стосується скасування постанови Печерського суду про надання дозволу на затримання й арешт І.ЗВАРИЧА.

Два позови надійшли до Львівського окружного адмінсуду поштою. Наразі невідомо, хто під ними підписався і кому доручив І.ЗВАРИЧ представляти його інтереси в суді.

Відомо, що позовні заяви написали 22 грудня 2008 року, а суд зареєстрував їх 16 січня 2009 року.

При цьому ТСН зазначає, що скасування постанови Печерського суду не в компетенції адмінсуду, тож слідчі Генпрокуратури дивуються, яким чином заслужений юрист України Ігор ЗВАРИЧ міг припуститися такої юридичної помилки.

Як повідомлялося, 2 грудня проти тоді ще голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря ЗВАРИЧА Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуку в робочому кабінеті та на квартирі І.ЗВАРИЧА працівники СБУ вилучили 1 млн. дол. та 2 млн. грн.

Місце перебування І.ЗВАРИЧА наразі невідоме. 12 грудня І.ЗВАРИЧА оголосили в розшук, 18 грудня Верховна Рада дала згоду на його звільнення з посади та арешт.