їскриншот

Оприлюднено трейлер повнометражного художнього фільму Ахтема Сеітаблаєва "Чужа молитва", що створюється за підтримки Держкіно. Відео та анонс з'явилися на сторінці Держкіно у Facebook.

Читайте також"Disney" створить кіноверсії своїх найпопулярніших мультфільмів (відео)

Стрічка розкриває неймовірну, але цілком реальну історію молодої кримськотатарської дівчини, яка під час окупації фашистами Бахчисараю врятувала життя 88 єврейських дітей.

"Саїде – вихователька у притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається за допомогою хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів. Перед дівчиною постає важка моральна дилема – допомогти дітям чи, рятуючи власне життя, відмовити їм?Не зважаючи на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців та перетворює маленьких євреїв на татар - дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов", - пояснили у Держкіно.

Режисером фільму є Ахтем Сеітаблаєв (Axtem Seitablaiev), продюсером - Івання Дядюра, автором сценарію - Микола Рибалка. Фільм створюється компанією "Ідас фільм".

Проект фільму "Чужа молитва" став переможцем 7-го конкурсного відбору Держкіно. Бюджет фільму становить 31 млн. грн., частка державного фінансування – 10 млн. грн. На великі екрани "Чужа молитва" вийде 18 травня.