На столичному іподромі за сприяння Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО та його дружини відбулися перші змагання на Кубок мера м. Києва.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підкреслив, що важливою складовою у відродженні іподрому є відновлення тоталізатора. “Це допоможе забезпечити додаткові надходження до бюджету і додасть коштів на утримання кінного поголів`я на Київському іподромі”, - зазначив він.

Відео дня

“Іподром почав працювати ще у 1969 році. Однак близько 10 років він знаходився у занепаді, деякі приміщення навіть не були підключені до електроенергії. Ми вдихнемо нове життя у Київський іподром і він знову стане гордістю міста і країни. Віднині тут завжди буде багато людей. А головне, що за рахунок прибутків, які ми очікуємо отримати, ми зможемо вирішити більше соціальних проблем, допомогти всім малозабезпеченим киянам”, - зауважив він.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ сказав: “на змаганнях зібралося щонайменше 10 тис. глядачів. Тут присутні депутати Верховної Ради, члени Кабінету Міністрів, велика кількість відомих та впливових людей. Я попередив всіх запрошених, що вони грають виключно на користь літніх людей, інвалідів, пенсіонерів. Всі кошти будуть спрямовані на реалізацію важливих соціальних програм».

Він подякував мерам Одеси, Дніпропетровська, Донецька і Харкова за надану ними підтримку в організації змагань.

«Особисто ці люди не змогли приїхати, однак вони доклали багато зусиль до організації цих перегонів. Я обіцяю, що до бюджетів цих міст я перерахую не менше 10% прибутку від сьогоднішніх змагань», – додав міський голова.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ще раз наголосив, що кошти, виручені від роботи тоталізатора, будуть спрямовані на допомогу соціально-незахищеним категоріям населення. За словами мера, ця акція – лише один з запропонованих ним дієвих кроків по виходу з економічної кризи.

«Я пишаюся тим, що першим в Україні запропонував програму виходу з кризи. Криза не стільки економічна, скільки моральна. Однак, не все так погано – ми переможемо цю кризу. Ми створимо нові робочі місця, виплачуватимемо заробітні плати, пенсії, соціальну допомогу. Крім того, кожен місяць я віддаватиму по 2,5 млн. доларів США на реалізацію благодійних соціально-спрямованих програм», – сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

Київський міський голова висловив сподівання, що столичний іподром стане улюбленим місцем відпочинку для шанувальників кінного спорту.

Попри власні обіцянки мер так і не наважився не тільки брати участь у кінських перегонах, а й навіть сісти верхи.