Надя Сулеман
Мешканка Каліфорнії Надя Сулеман, яка народила восьмеро близнят, назвала клініку, де їй було проведене екстракорпоральне запліднення. До народження вісьмох близнюків жінка вже мала шестеро дітей, які також з`явилися на світ завдяки ЕКО. За словами Сулеман, усі процедури були проведені в одній і тій самій медичній установі.

Раніше Сулеман повідомила журналістів про те, що при останньому ЕКО їй імплантувалися шість ембріонів. Кількість ембріонів пацієнтка визначила сама: їй хотілося, щоб вона була рівною кількості вже народжених нею дітей. У результаті ділення двох ембріонів на світ з`явилися вісім немовлят. Таким чином, загальна кількість дітей Наді Сулеман досягло 14. 

У новому інтерв`ю Сулеман розповіла про те, що всі процедури ЕКО були їй проведені в Клініці штучного запліднення Західного узбережжя в Беверлі Хілз (West Coast IVF Clinic in Beverly Hills).

Відео дня

Архівне відео, яке потрапило в розпорядження каналу KTLA-TV, відобразило працівника клініки, який обговорює деталі чергового ЕКО з Сулеман.

Обставини чергової вагітності американки стали предметом різкої критики з боку представників медичної спільноти. Цілий ряд експертів висловили сумнів в обгрунтованості проведення ЕКО самотній жінці, яка вже є багатодітною матір`ю. Ще більше засудження фахівців викликали дані про кількість ембріонів, імплантованих жінці при останній процедурі, повідомляє Медпортал.ру.

Як раніше повідомлялося, мати 14 дітей, яка народила минулого тижня вісім близнят, порушила мовчання і розповіла про причини, які спонукали її завести таку величезну сім`ю.

Як з`ясувалося, в дитинстві 33-річна Надя Сулеман, яка була єдиною дитиною в сім`ї, страждала від самотності. Крім того, з`ясувалося, що у Сулеман почалася депресія після поранення, заподіяного їй хворими в психіатричній клініці, де вона працювала (вона була поранена під час бунту хворих, кинутий стіл пошкодив їй хребет). Нині Надя Сулеман незаміжня, вона живе з матір`ю, яка критично відгукується про "нав`язливу ідею" своєї доньки.

Після багатомісячної депресії Надя, за її словами, нарешті змогла сформулювати свою мрію - завести багато дітей і тим самим компенсувати дитячі переживання. Через ЕКО зачаті всі її 14 дітей. При зачатті використовувалася сперма друга Наді, ім`я якого не називається.

Водночас, за словами людей, які знають Надю, вона жила не так вже й погано в дитинстві та юності. Її любили батьки, вона мала багато друзів, успішно вчилася в школі і потім в Каліфорнійському університеті. Друзі кажуть про неї дуже тепло і обурені припущеннями деяких ЗМІ, що Надя вирішила заробити на своїй багатодітності і особливо на народженні вісьмернят.