Facebook

Відомий російський артист і екс-соліст музичної поп-групи Hi-Fi Мітя Фомін, який оскандалився у Львові, заявивши в інтерв'ю українській телеведучій Каті Осадчій, що Крим — російський, вирішив пояснити свою позицію.

Він написав довгий пост в Instagram, звинувачуючи Осадчу в провокації.

"Вважаю правильним висловитися з приводу мого інтерв'ю з Катериною Осадчою під час джазового фестивалю у Львові, яке в ці вихідні став інтернет-сенсацією". Я завжди говорив про те, що артисти поза політикою. Я завжди говорив про те, що їх місія - мистецтвом, творчістю, музикою мирити і «дружити» людей. Я говорив про це, коли виступав в гарячих точках, коли їздив з концертами в Чечню, коли робив велику акустичну програму до 70-річчя Перемоги - Перемоги у війні, яку російський та український народ виграли разом. Я говорив про те, що я не хочу воювати, не хочу брати в руки зброю, не хочу знати війни, і сподіваюся, що мені ніколи це не належить, і що головне, чим я можу висловити свою громадянську позицію, - це мої пісні і концерти. І я завжди говорив, що якщо тебе кудись кличуть, значить тебе хочуть бачити, значить ти людям потрібен", - написав Фомін.

Читайте такожУ Києві зал заспівав замість російського співака, якого не пропустили через кордон (відео)

"З огляду на події останніх років, провокаційне запитання Катерини Осадчої вважаю нетактовним, явно мають на меті зачепити почуття людей і розпалити в них ненависть один до одного. Але це було пряме запитання, і на нього було дано пряму відповідь. Свої слова я не збираюся забирати назад, тому що констатував факт. На території Криму у даний момент проживають люди з російськими паспортами, з російської телефонним зв'язком, з російською валютою і з російськими законами", - зазначив він.

Співак додав, що "усією душею і серцем любить цю країну" і йому "боляче спостерігати, як наших людей намагаються посварити, викликати емоції, зачепити, намагаються нав'язати нам ненависть один до одного. Я не знаю, кому це потрібно, але я думаю, що це нелюдяно, нешанобливо і нерозумно".

"І я впевнений, багато хто мене підтримають, в тому числі і багато артистів. Кожен бачить те, що хоче бачити. Але я запевняю, штучні дії, що провокують взаємну неприязнь, що в даному випадку марні. Я їздив, їжджу і буду їздити туди, де мене раді бачити і де хочуть чути мої пісні. Я дружив, дружу і буду дружити з людьми в Росії і в Україні, з якими хочу дружити. А всім іншим суд Бог і власна совість", - підкреслив Фомін.

Як повідомляв УНІАН-Таблоїд, що СБУ забороняє в'їзд в Україну зіркам, які виступали в окупованому Криму.