Світлана Агєєва і Тамара Клых / скріншот відео

Матері українського політв'язня Станіслава Клиха і полоненого російського військового Віктора Агєєва записали спільне звернення до президентів Росії та України.

Звернення було записано журналістом "Нової газети" Павлом Канигіним у Києві під час перебування в Україні Світлани Агєєвої, якій дозволили зустрітися зі своїм сином.

Читайте також"Хто так вплинув, що він опинився на Донбасі?": мати полоненого російського військового звернулася до Порошенка (відео)

Тамара Клих нагадала, що її син перебуває в російській в'язниці вже три роки і упродвож шести місяців вона нічого про нього не знає. Вона закликала лідерів Росії та України вирішити питання про звільнення полонених і зупинити війну на сході України.

"Я хочу щоб ви, Володимире Володимировиче Путін, і наша українська влада, Петро Олексійовичу Порошенко, вирішили це питання. Мені здається, що у ваших силах це зробити — наших дітей повернути додому, помилувати їх і припинити війну. Війну, яка нам не потрібна — ні мамі, яка приїхала з Росії, ні мені. Я дуже хочу, щоб ми жили мирно, дружньо і були одним слов'янським народом. Але не ворогами", - сказала Тамара Клих.

Світлана Агєєва також закликала припинити війну, "яка роз'єднала наші народи". На її думку, Путін, "як розумна освічена людина, керівник держави", має владу, щоб зробити це.

Читайте також"Ваших синів або поховають, або посадять": Жемчугов звернувся до матерів російських військових (відео)

"Ми звертаємося до вас ще раз: почуйте нас, будь ласка, допоможіть в нашому горі і допоможіть всім народам Росії та України зрозуміти один одного і бути знову разом! Це дуже щире прохання. Так далі жити не можна. Ми дуже сподіваємося, що ви нас почуєте і допоможете", - сказала Агєєва.

Як повідомляв УНІАН, російського контрактника Агєєва, 1995 року народження, українські військові затримали у складі ДРГ бойовиків, знешкоджену 24 червня біля н. п. Жолобок у Луганській області.

28 червня в Міноборони РФ заявили, що захоплений у полон в Луганській області росіянин Агєєв в минулому році "звільнився в запас".

Мати Агєєва, його друзі і колишні товариші зі служби підтвердили журналістам, що після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

У травні 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Клиха і Карпюка до 20 і 22,5 років ув'язнення відповідно в колонії суворого режиму за нібито участь у банді, вбивство і замах на вбивство російських військовослужбовців. За версією російського слідства, Клих і Карпюк під час першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі у боях проти російських військ за незалежну Чечню.