Київського суддю нагородили орденом Ярослава Мудрого / Фото УНІАН

В Адміністрації президента Петра Порошенка підтвердили, що нагородили київського суддю Григорія Зубця орденом князя Ярослава Мудрого 5 ступеня.

Про це повідомляється у відповіді на запит кореспондента австрійського агентства преси Гервіга Гьоллера, передає УП.

"На Ваш запит від 13 жовтня 2017 року повідомляємо, що Г. І. Зубця нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого 5 ступеня за клопотанням Ради суддів України та письмової підтримки Державної судової адміністрації України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПорошенко нагородив учасників національно-визвольного руху

У відповіді зазначається, що в нагородному листі наводяться конкретні заслуги судді, які і стали підставою для призначення йому державної нагороди.

Однак в АП відмовилися зазначити інформацію про заслуги через те, що у нагородному листі містяться персональні дані, які відносять до конфіденційної інформації. Ці дані не можна поширити без згоди її особи.

Як відомо, у 1983-1984 роках суд під головуванням тодішнього заступника голови Київського міського суду Григорія Івановича Зубця розглядав справу і засудив важко хворого дисидента Валерія Марченка до 10 років таборів особливого режиму і 5 років заслання. Пізніше, 5 жовтня 1984 року Марченко помер у тюремній лікарні в тодішньому Ленінграді через відмову нирок.