oda.zt.gov.ua

Житомирщина отримала 3 пересувні габаритно-вагові комплекси, що фіксуватимуть перевищення вагових норм на автошляхах регіону. Як передає кореспондент УНІАН, ці комплекси сьогодні презентували у центрі Житомира біля облдержадміністрації.

Участь у презентації узяв, серед інших, перший заступник голови Укртрансбезпеки В'ячеслав Дідківський.

Під час презентації прозвучало, що три сучасні пересувні габаритно-вагові комплекси область отримала від Укртрансбезпеки. Їх закупили за кошти державного бюджету.

Відео дня

Також журналістам розповіли, що в області вже був один такий комплекс і під час роботи на автошляхах регіону він фіксував чимало порушень.

Читайте такожУ маршрутках Житомира почали встановлення пристроїв для безконтактної оплати проїзду

Так, цьогоріч цей комплекс 188 разів зафіксував на автошляхах регіону перевищення вагових норм, а на порушників було накладено загалом 46,2 тис. євро штрафів.

«Сьогодні ми отримали від Укртрансбезпеки три пересувні габаритно-вагові комплекси. Це ще раз підтверджує, що на загальнодержавному і місцевому рівнях впроваджується оголошений Президентом України рік доріг. Ми не лише будуємо і ремонтуємо дороги, а й тепер посилено контролюватимемо їх стан – за рахунок збільшення кількості вагових комплексів. У наступному році ми плануємо закласти в обласному бюджеті кошти на придбання ще 3-х таких комплексів, і це дозволить збільшити надходження до бюджету і підвищить дисципліну водіїв», – зазначив під час презентації комплексів голова облдержадміністрації Ігор Гундич, який також показав пресі мобільні ваги. При цьому на них зважили один з комплексів.

Окрім цього, за даними голови облдержадміністрації Гундича, вже з наступного року на Житомирщині вагові комплекси працюватимуть не лише на дорогах державного значення, а й на відремонтованих місцевих шляхах.