На Житомирщині розпочався прийом документів від кандидатів на здобуття щорічної премії Огієнка / фото Facebook

На Житомирщині розпочався прийом документів від кандидатів на здобуття щорічної премії  імені Івана Огієнка.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, прийом документів триватиме до 28 лютого цього року. Переможці отримають нагороду  у кожній з 5 номінацій.

Відео дня

"Премія присуджується за заслуги у розвитку національної духовної культури, утвердження української державності, міжнаціональної та міжконфесійної злагоди у номінаціях: «Література», «Мистецтво», «Освіта», «Наука», «Громадська, політична та духовна діяльність»", -  повідомляє управління культури та туризму Житомирської ОДА.

Нагадаємо, що депутати Житомирської обласної ради погодили збільшення премії імені Огієнка. "Якщо раніше переможці отримували до 3 тис. грн, то відтепер лауреат премії  може отримати до 10 тис. грн", - уточнили УНІАН у прес-службі облдержадміністрації.

Читайте такожУ Житомирі презентували книги про Івана Огієнка до 135-річчя від дня його народження

Як повідомляв УНІАН, ця премія заснована з метою вшанування видатного українського вченого-мовознавця, письменника, перекладача, педагога, державного та церковного діяча, уродженця селища Брусилів Житомирської області Івана  Огієнка – митрополита Іларіона (1882-1972 рр.).

30 листопада минулого року в  Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація книг Миколи Тимошика про Огієнка. Також у центрі Житомира на вулиці МихайлівськійОгієнку встановлено пам'ятник.