Президент України Віктор ЮЩЕНКО своїм Указом призначив Ігоря КОНОВАЛОВА заступником голови Служби безпеки України.

Документ розміщено на офіційному сайті глави держави.

Довідка УНІАН. 18 квітня 2006 р. тодішнього заступника голови СБУ, генерал-майора Ігоря КОНОВАЛОВА було призначено головою новоствореної Державної служби спеціального зв`язку і захисту інформації (Постанова Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2006 р. №513).

Відео дня

10 травня 2006 р. Президент України Віктор ЮЩЕНКО звільнив Ігоря КОНОВАЛОВА з посади заступника голови Служби безпеки України "у зв`язку з переходом на іншу роботу".

27 грудня 2006 р. Ігор КОНОВАЛОВ був звільнений урядом з посади голови Державної служби спеціального зв`язку і захисту інформації України "у зв`язку з переходом на іншу роботу". Держслужбу очолив Юрій ЧЕБОТАРЕНКО.

Держслужба спеціального зв`язку і захисту інформації є державним органом, який призначений для забезпечення функціонування і розвитку системи урядового зв`язку, Національної системи конфіденційного зв`язку, захисту державних інформаційних ресурсів в інформаційно-телекомунікаційних системах, криптографічного і технічного захисту інформації. Держслужбу спеціального зв`язку і захисту інформації було створено "на базі і за рахунок Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації СБУ" і вона є правонаступником департаменту.

Згідно із Законом України “Про Державну службу спеціального зв`язку і захисту інформації” Держслужба розпочала свою діяльність з 1 січня 2007 року. За її формуванням протягом 2006 р. відповідав Ігор КОНОВАЛОВ.