У Києві відбувся прийом, присвячений 19-ій річниці з дня утворення Київської асоціації військових аташе (КАВА). Українську сторону на цьому заході офіційно представили перший заступник міністра оборони України Володимир Можаровський та уповноважений представник ДК «Укроборонпром» Олександр Олійник.

Військові аташе відзначили 19-у річницю своєї асоціації

Військові аташе відзначили 19-у річницю своєї асоціації

Відео дня

У своєму виступі В.Можаровський відзначив важливість співпраці Міноборони України з Київською асоціацією військових аташе. За його словами, протягом року Міністерство провело разом з військовими аташе різних країн чимало заходів з військового міжнародного співробітництва, зокрема навчань. «У 2012 році ми підтримаємо існуючий рівень військового міжнародного співробітництва, а в деяких випадках суттєво покращимо цю співпрацю», - додав заступник міністра.

Військові аташе відзначили 19-у річницю своєї асоціації

У свою чергу, О.Олійник зазначив важливість розвитку взаємин між ДК «Укроборонпром» та Асоціацією, відзначивши високий рівень такої співпраці. «Президент України ініціював реформу оборонно-промислового комплексу України. І налагодження конструктивних взаємин між Концерном та іноземними військовими аташе – важлива умова успіху цієї реформи. Ми докладемо усіх зусиль для поглиблення цього партнерства. Розвиток ОПК – стратегічно важливий шлях для утвердження України як сучасної високотехнологічної держави», - наголосив О.Олійник.

Військові аташе відзначили 19-у річницю своєї асоціації

Довідково: Київську асоціацію військових аташе (КАВА) створено у листопаді 1992 року. На сьогодні вона об’єднує військових дипломатів, акредитованих в Україні, які представляють більше 50 країн світу. Основна мета Асоціації підтримання комунікації між собою, а також з Міністерством оборони України, іншими урядовими та громадськими організаціями.