За десять місяців 2007 року порушено 32 кримінальні справи щодо співробітників Департаменту Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України.

Про це, як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, сказав журналістам перший заступник міністра внутрішніх справ Ігор БІЛОЗУБ, який займається роботою Служби внутрішньої безпеки відомства.

Так, відповідаючи на запитання журналіста про те наскільки масовим є недотримання співробітниками ДАІ норм законодавства, І.БІЛОЗУБ сказав наступне: «Не настільки масове, як може видатися. Судіть самі. За матеріалами служби (Служби внутрішньої безпеки – УНІАН) порушено 55 кримінальних справ щодо працівників кримінального розшуку, 40 - проти дільничних, 33 - проти слідчих. А що стосується співробітників ДАІ за десять місяців 2007 року порушено 32 кримінальні справи»

Відео дня

Він відзначив, що і в Державтоінспекції, і в Службі внутрішньої безпеки встановлено телефони довіри, за якими громадяни мають змогу повідомити про всі порушення законодавства співробітниками МВС. «Ця інформація перевіряється, винні притягуються до відповідальності» - відзначив І.БІЛОЗУБ.

Так він повідомив, що влітку нинішнього року служба (СВБ) припинила в Києві діяльність злочинного угруповання на чолі з працівником спецзагону особливого призначення "Кобра" при Департаменті ДАІ МВС України, який разом з двома підручними відбирав у господарів автомобілі престижних марок. Співробітника "Кобри" було звільнено з органів і зараз перебуває під слідством.

Що стосується проблеми зловживань співробітниками ДАІ своїми повноваженнями при видачі спецномерів, то, за словами І.БІЛОЗУБА, і тут СВБ прагне притягати винних до відповідальності

«Місяць тому відділ внутрішньої безпеки в Києві спільно із столичним УСБУ затримав двох інспекторів з розшуку ДАІ Подільського райуправління міліції. За рішення питання з виготовлення для одного з депутатів Київради держномерів 0399ВР (Верховна Рада) для його "Тойоти Камрі" і техпаспорту вони взяли 1 800 доларів. Прокуратура Києва порушила проти цих співробітників кримінальну справу» - повідомив І.БІЛОЗУБ.

Також він відзначив, що Служба внутрішньої безпеки не тільки переслідує співробітників міліції, які стали на злочинний шлях, а й захищає чесних, які дедалі частіше стають жертвами зловмисників. З початку року СВБ розкрила 539 злочинів проти міліціонерів, тоді як за весь 2005 рік таких було 48, а в 2006-у - 113.