На гривнях живуть збудники туберкульозу, сибірки та грибків / Фото : poltava.pl.ua

Криміналісти дослідили національну валюту і дійшли висновку: хоч від гривні, хоч від п'яти сотень можна підхопити і туберкульоз, і сибірку.

На тему: США вклали 2 млн доларів у вивчення вірусів і бактерій в Україні

На купюрах спочатку шукали сліди важких наркотиків, конопель та гашишу. Перед експериментом купюри оберталися у злачних місцях. Однак на диво на них не виявили жодної ознаки криміналу, повідомляє ТСН.

Натомість там прижилися збудники туберкульозу, сибірки та грибків. Можуть бути також збудники пневмонії і грибкових захворювань. 

Як відмити гроші, вже давно міркують у світі. В Японії купюри нагрівають до 200 градусів, в Індії  миють милом, казахи продають бактеріологічні картки.

У Національному банку України наголосили, що подробиці виготовлення грошей є банківською таємницею. Однак у папері вітчизняної гривні нібито вже є певні антисептики. Однак не заперечують, що матеріал купюр - бавовна і целюлоза – ідеальне місце для розмноження бактерій.

"Якщо купюру згорнути в трубочку і почистити собі зуби, то якась інфекція може і потрапить в організм", - запевняє представник Асоціації банків України Олексій Кущ.

А от сплатити комісію за грибок на купюрі цілком реально. Якщо у касі його помітять в ультрафіолетовому промені, можуть оштрафувати як за пошкоджену банкноту – 15% від номіналу.

Нагадаємо, головний лікар Британії Саллі Девіс твердить - антибіотики, які борються із бактеріальними хворобами, за кілька десятиліть можуть утратити свою ефективність.