Система множинних держорганів себе в Україні вже вичерпала

Таку думку озвучив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Сергій Кіщенко під час круглого столу.

Водночас фахівець звернув увагу на нелогічність покладання відповідальності на платників податків у випадку, наприклад, помилок Пенсійного фонду при передачі даних в територіальні органи Міндоходів, при некоректному вказуванні держорганами реквізитів по платежах і т.д.

Радник президента Торгово-промислової палати України, партнер юридичної фірми “ОМП” Дмитро Михайленко теж вважає виправданою ставку на модель адміністрування єдиного соцвнеску Міністерством доходів і зборів, як зрештою в цілому об’єднання податкової з митницею. Хоча фахівець і підкреслив, що рівень координації дій між податківцями та митниками має підвищуватися, в т.ч. у контексті узгодження митної вартості товарів та їх оцінки в рамках контролю держави за трансфертним ціноутворенням.

Відео дня

Голова ж податкового комітету Європейської бізнес-асоціації, керівник податково-юридичної практики E&Y Володимир Котенко висловив думку, що система множинних держорганів себе в Україні вже вичерпала. Й майбутнє - саме за їх укрупненням, що зрештою має сприяти більш активному їх реформуванню та підвищенню мобільності.