В рамках благодійного проекту безкоштовні набори були надані нужденним з 3 по 23 квітня

Корпорація «АТБ» завершила наймасштабніший національний благодійний проект з підтримки соціально незахищених верств населення, і до 23 квітня близько 580 тисяч українців отримали безкоштовні набори харчових продуктів та товарів першої необхідності, на закупівлю яких було виділено 100 млн грн.

Як повідомили у прес-службі корпорації «АТБ», наразі жителі 191 населеного пункту на території України отримали 571 572 безкоштовні набори, складаються з товарів першої необхідності та харчових продуктів, серед яких крупи, макарони, цукор, сіль, олія, лимони, печиво, чай та інше.

«Це наймасштабніша благодійна акція національного масштабу, ініційована корпорацією «АТБ», щодо надання підтримки тим, хто її потребує. Співробітники нашої компанії разом із соціальними працівниками Мінсоцполітики на місцях надали реальну допомогу в складний карантинний період сотням тисяч українців — людям похилого віку, малозабезпеченим, інвалідам та іншим людям, яким в нинішніх умовах у першу чергу потрібна турбота з боку великого соціально відповідального бізнесу», — прокоментував підсумки проведеної акції Борис Марков, генеральний директор корпорації «АТБ».

Відео дня

Читайте такожМалозабезпечені українці вже отримали від мережі "АТБ" близько 219 тисяч безкоштовних проднаборів (фото)

В рамках цього благодійного проекту безкоштовні набори були надані нужденним з 3 по 23 квітня. Для реалізації соціальної ініціативи «АТБ» задіяла співробітників 241 магазину своєї мережі, що охоплює всю територію України. Адресну доставку продуктових наборів від «АТБ» здійснювали волонтери та соціальні працівники згідно з персоналізованим списками, складеними Мінсоцполітики та його місцевими та регіональними підрозділами соціальних служб, а також департаментів обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Представники влади в регіонах і окремих населених пунктах оцінили внесок корпорації в підтримку українців у період епідемії коронавірусу і подолання важких економічних наслідків пов'язаного з ним карантину, написавши на адресу корпорації подячні листи.

«Завдяки проекту корпорації «АТБ», який Ви реалізували за підтримки Мінсоцполітики на території України щодо забезпечення соціально незахищених людей харчовими продуктами, у Вінницькій області соціальні працівники територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів надання соціальних послуг об'єднаних територіальних громад роздали 17 841 продуктовий набір самотнім людям похилого віку і літнім людям, що проживають в містах, селах і селищах регіону і потребують такої допомоги. Висловлюю Вам щиру подяку за таку потужну підтримку тих, хто найбільше її потребує», — сказано в листі на ім'я глави корпорації «АТБ» Бориса Маркова від Наталії Заболотної, заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації.

Керівник Департаменту соціального захисту та сімейної політики Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Прокопець відзначив внесок корпорації «АТБ» на соціальну допомогу жителям області вдячністю на ім'я гендиректора корпорації «АТБ»Бориса Маркова.

Листи аналогічного змісту керівництву «АТБ» надіслали керівники управлінь соціального захисту виконкому Малинської міськради Житомирської області, Новодністровської міськради Чернівецької області, виконкому Павлоградської міськради Дніпропетровської області.

Водночас у деяких регіонах допомоги від корпорації «АТБ» не побачили особливих заслуг, а десь і зовсім благодійний проект компанії видавали за власну ініціативу.

Велику роль корпорації «АТБ» у підтримці українців у період карантину та подоланні послідували за ним економічних складнощів відзначила керівник Мінсоцполітики.

«Сьогодні вся країна, кожен з нас проходить не тільки випробування вірусом, але і здає своєрідний іспит на людяність, — прокоментувала проект «АТБ» глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна. — Ми переживаємо часи, коли заклик «Допоможи ближньому!» знаходить реальні форми конкретних дій. Залучаються до надання такої допомоги та соціально орієнтований бізнес, і підприємці, і волонтери, і звичайні громадяни. Перша соціальна ініціатива корпорації «АТБ», яка забезпечила продуктовими наборами одиноких літніх людей та осіб з інвалідністю, була реалізована за підтримки Мінсоцполітики».

Як повідомлялося раніше, корпорація «АТБ» ініціювала надання адресної допомоги харчовими продуктами та товарами першої необхідності самотнім людям від 80 років, особам похилого віку, які потребують догляду, а також людям з інвалідністю, іншим представникам соціально незахищених верств населення і запропонувала підтримати реалізацію такого проекту Міністерству соціальної політики.

false
false

Таким чином, внесок компанії у протидію епідемії COVID-19 і подолання економічних наслідків перевищує 110 мільйонів гривень. Корпорація «АТБ» на прохання Офісу Президента України закупила у Франції на 10 мільйонів гривень 12 флагманських високопродуктивних систем CFX96, що дозволяють проводити ПЛР-діагностику і мультиплексний аналіз сотень зразків у режимі реального часу. Це обладнання, що надане у розпорядження українських медиків корпорацією «АТБ», дозволяє здійснювати оперативну діагностику COVID-19, а також інших інфекційних захворювань. З 6 по 17 квітня діагностичні системи від АТБ почали використовувати для протидії пандемії коронавірусу в обласних лабораторних центрах та лікарнях Житомира, Полтави, Івано-Франківська, Львова, Сум, Чернівців, Херсона, Чернігова, Києва і Дніпра.