90% чоловічого населення України має бути готовим, що братиме пряму участь у війні / скриншот

Український захисник, ветеран та доброволець Денис Квебек, який дістав серйозного поранення на фронті та пережив ампутацію кінцівки, попереджає чоловіче населення України про неминучу участь у війні. 

В інтерв'ю проекту "Віддушівдушу" він висловив переконання, що готуватися до участі в бойових діях має переважна більшість українців.

"На мою думку, 90% чоловічого населення, яке є в країні, має бути готовим до того, що вони братимуть пряму участь у війні. Вони мають бути готові. Скільки з них дійсно потрапить на фронт – питання часу і ходу бойових дій. Але те, що вагома частина досі не бере участь… Вона братиме. Це факт. Тому що з тієї сторони постійно йдуть набори [для участі у бойових діях], і незрозуміло, який формат бойових дій буде за три місяці, за шість місяць, за рік. …  Я окремо виділяю людей, які творчі, щось приносять для суспільства попри війну. Але залишається вагома частина чоловічого населення, яка взагалі нічого не робить, просто живе. Вони нічого не приносять для суспільства. Ця категорія має бути абсолютно свідомо готова до того, що вони рано чи пізно братимуть пряму участь в боях. Не всі можуть відкупитися", – каже Квебек.

Відео дня

Боєць також закликає не тішитися перемозі завчасно, прогнозуючи, що війна ще далека від свого закінчення.

"Багато людей зараз розмовляють про перемогу, я не знаю, звідки вони беруть цю думку. По перше – що таке перемога. По-друге – яка вона має бути. … У нас не спринт, у нас марафон, і ми ще не пробігли половину", –  додає військовий.

Мобілізація в Україні - це треба знати

В кінці липня Верховна Рада ухвалила два закони, які продовжують у країні режим воєнного стану та загальну мобілізацію на 90 днів – до середини листопада. 

Цього місяця в Україні продовжать видавати повістки трьох видів: для уточнення даних, на проходження військово-лікарської комісії та мобілізаційне розпорядження.

Перелік чоловіків, які можуть бути заброньовані та отримати відстрочку від мобілізації, був розширений.

Вас також можуть зацікавити новини: