Київ може залишатися метою для противника / фото УНІАН

Безпосередньої загрози з боку ворога в Києві зараз немає, проте є ряд ризиків, пов'язаних з тим, що столиця є важливим політичним та стратегічним центром.

Про це розповів начальник штабу Київської військової адміністрації Сергій Поліщук в ефірі інформаційного телемарафону.

"Безпосередньої загрози в столиці зараз немає, проте, враховуючи, що Київ - це великий стратегічний та політичний центр, столиця може залишатися ціллю для противника", - зазначив Поліщук.

Відео дня

"Чи були слабкі місця в Києві на початку вторгнення? Так, з об'єктивних і суб'єктивних причин. Вони мають як військову, так і цивільну складову. Військову складову коментувати не буду. Вважаю, що Міноборони проаналізувало ведення оборонної операції і зробило висновки", - сказав Поліщук.

Що стосується цивільної складової, то, за його словами, зараз одне із важливих питань - це переглянути державні будівельні норми.

"Зокрема, за нашими переконаннями, кожен будинок має мати укриття для захисту людей з туалетами, душовими та питною водою", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, у Києві та області змінюється час комендантської години. З 15 травня комендантська година триватиме з 23:00 до 05:00.

Крім того, з 16 травня громадський транспорт столиці працюватиме довше.

Мер Києва Віталій Кличко закликав городян дотримуватися правил комендантської години, а також не нехтувати сигналами повітряної тривоги, оскільки загроза ракетних обстрілів Києва залишається.

Вас також можуть зацікавити новини: