Фокстрот долучився до акції 'Монетки дітям'

Акція "Монетки дітям" триватиме з 1 до 30 вересня, аби у простий та доступний спосіб зібрати монети та перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком. Йдеться про монети номіналом 25 копійок, що вийшли з обігу рік тому та вже не є платіжним засобом. Монети можна лише обміняти у банках на банкноти діючих номіналів, але українці не поспішають цього робити.

За офіційною інформацією, Національний банк вилучив 83,8 млн штук таких монет. Це становить 5% від загальної кількості цих монет, які були в обігу. Решта, а це кілька сотень мільйонів гривень лежить у скарбничках, кишенях та на полицях. 

Тож державні та бізнес-структури об’єднуються, аби у простий та доступний спосіб зібрати монети та перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком. 

Відео дня

"Ця ініціатива  –  приклад того, як загальні зусилля та розумна утилізація знецінених копійок можуть стати безцінними та реально допомогти онкохворим дітям", – наголосив Геннадій Виходцев, співзасновник бренду Фокстрот.  –  Підтримуємо ініціативу стати помічником акції "Монетки дітям". 

Монети, які зберуть протягом акції у фронт-офісі та серед співробітників мережі Фокстрот, будуть доставлені до банків, що є партнерами акції, серед яких – Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк та Індустріалбанк. Після цього сума, яка є еквівалентом колишньої вартості монет, буде перерахована у фонд "Таблеточки". Звіт про зібрану за допомогою Фокстрот суму буде опубліковано додатково.

"Таблеточки"  – це   благодійний фонд, який уже 10 років допомагає онкохворим дітям в Україні. Фонд працює в чотирьох напрямках: адресна допомога сім’ям, системна допомога дитячим онковідділенням, захист прав дітей і професійний розвиток медичного персоналу. Щомісяця під опікою фонду перебуває 500 сімей і 21 онковідділення по всій Україні. За час роботи фонду понад 5000 сімей отримали адресну допомогу. Фокстрот долучається до ініціатив фонду "Таблеточки" з 2015 року.