Напередодні 1 вересня червоний рівень небезпеки встановлено у 19 зонах / Ілюстрація REUTERS

Освітній процес у разі червоного рівня епідемічної небезпеки відбуватиметься у дистанційному режимі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив на брифінгу щодо початку нового 2020/2021 навчального року і попередніх результатів вступної кампанії до закладів вищої освіти.

"Навчальний рік, як і завжди, розпочнеться 1 вересня, але з певними особливостями епідемічної ситуації у кожному конкретному регіоні або кожній адімінстративно-територіальній одиниці. Рівень епідемічної небезпеки буде визначатися державною комісією з питань ТЕБ та НС. В разі зеленого, жовтого або помаранчевого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти буде дозволено у звичайному режимі, але з чітким дотриманням санітарних та норм безпечної поведінки. У разі встановлення червоного рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами буде заборонено, й освітній процес буде відбуватися тільки в дистанційному режимі", - сказав керівник МОН.

Шкарлет нагадав, що на сьогодні червоний рівень небезпеки встановлено у 19 зонах.

"Це місто Коломия, а також Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; міста Біляївка та Ізмаїл Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області; міста Бережани та Чортків і Бережанський район Тернопільської області; місто Чернівці та Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області", - наголосив він.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, як уникнути спалахів коронавірусу серед студентів

Крім того, Шкарлет повідомив, що МОН звернулося до облдержадміністрацій, керівників департаментів та закладів освіти щодо організації освітнього процесу.

Так, керівники закладів та їх засновники мають в обов'язковому порядку забезпечити безперебійне водо-, газо-, електро- та теплопостачання закладів освіти, забезпечити обов'язкове підвезення учнів до закладів освіти та у зворотньому напрямку, але з обов'язковим санітарним контролем транспортних засобів і дотриманням норм щодо кількості пасажирів, а також їм рекомендовано забезпечити заклади засобами індивідуального захисту та відповідним обладнанням.

Адаптивний карантин в Україні:

  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші-в" зеленій "зоні, найбільш жорсткі заборони очікують на регіони "червоної" зони.
  • Кабінет Міністрів 26 серпня продовжив дію адаптивного карантину до кінця жовтня.
  • Сьогодні, 31 серпня, в Україні сьогодні почало діяти нове карантинне зонування