Коли в Україні осінні канікули 2023 / фото ua.depositphotos.com

Учні в Україні вже другий рік навчаються в умовах воєнного стану. Незабаром настануть осінні канікули 2023 року, які дадуть школярам тижневу перерву. Однак тривалість цих канікул може бути продовжена, якщо РФ обстрілюватиме енергетичну інфраструктуру. Ми розглянули, коли почнуться осінні канікули у школах та коли включать опалення у шкільних класах.

Коли канікули в Україні 2023

Коли починаються осінні канікули в школах - визначається на розсуд адміністрації кожного навчального закладу. Проте Міністерство освіти надає рекомендації, які можуть бути орієнтиром для шкіл. Зазвичай ці канікули припадають на останній тиждень жовтня.

2023 року Міністерство освіти рекомендує провести осінні канікули з 23 по 29 жовтня. Проте деякі школи вже оголосили, що перерва у навчанні буде з 30 жовтня до 7 листопада. Дати канікул у кожній школі будуть оголошені батькам учнів упродовж жовтня. Однак тривалість канікул може змінитися у разі вимкнення електроенергії.

Відео дня

А ось коли МОН рекомендує провести решту канікул у цьому навчальному році:

  • зимові канікули - з 23 грудня по 7 січня або з 30 грудня по 14 січня;
  • весняні канікули - з 25 по 31 березня;
  • літні канікули - з 28 червня по 31 серпня.

Втім, прогнозувати дати канікул заздалегідь неможливо, адже невідомо якою буде ситуація з енергетикою цієї зими. У минулому навчальному році зимові канікули були продовжені через тривалі відключення світла.

Коли включать опалення в школах 2023

Опалювальний сезон 2023 залежить від температури повітря. Тепло в труби дають коли температура повітря протягом 3 днів поспіль не піднімається вище +8°. У деяких школах та садках України вже почали включати опалення. Ймовірно, протягом тижня 16-22 жовтня тепло подадуть до всіх шкіл країни. Згідно з рекомендаціями СанПіНу температура повітря в школах не повинна опускатися нижче 19°.

Вас також можуть зацікавити новини: