фото metinvest.media

Компанія "Метінвест" передала українським воїнам 150 дронів: 20  отримало Головне управління розвідки Міноборони України, а 130 – Сухопутні війська ЗСУ.

Дрони допомагатимуть армії вести боротьбу з ворогом на східному та північному напрямках, повідомляє прес-служба компанії.

"Ми вдячні "Метінвесту" та особисто акціонеру за надану техніку, яка дозволить нам проводити повітряну розвідку й корегувати артилерію. У зоні бойових дій дрони є витратним матеріалом, тож завдяки системній допомозі компанії ми можемо своєчасно поповнювати втрачену техніку та з кожним днем наближати перемогу України", – зазначив військовий служби безпілотних літальних апаратів (БПЛА) з позивним Фенікс. 

Відео дня

У свою чергу речник голови Київської обласної військової адміністрації Олег Матвієнко додав, що допомога військовим від "Метінвесту" йде регулярно та системно. 

"Це позиція акціонера ,який наразі спрямував усі ресурси своїх бізнесів на підтримку армії та цивільних, за що йому велика вдячність. Всі українці об’єдналися в прагненні здолати ворога. З такою великою підтримкою ми обов’язково переможемо", - підкреслив він. 

Нагадаємо, раніше "Метінвест" передав українським захисникам 100 автомобілів, котрі відправляться на передній край, щоб допомагати військовослужбовцям у виконанні бойових завдань. Вони будуть доставляти боєкомплекти та особовий склад, евакуювати поранених бійців, перевозити продукти, речі, матеріали й інші важливі вантажі. Також "Метінвест" передав ЗСУ вже більше 400 дронів, 1 500 тепловізорів, майже 18 тисяч бронекасок та 27 тисяч турнікетів. Всього від початку війни компанія направила на допомогу Україні та українцям понад 1,7 млрд гривень.