МОЗ прирівняло служителів офіційно зареєстрованих в Україні церков і релігійних організацій до соціальних працівників / фото УНІАН

Українських священнослужителів будуть щеплювати на другому етапі вакцинації від COVID-19.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Зокрема, оперативний штаб МОЗ України з вакцинокерованих інфекцій прирівняв священнослужителів до соціальних працівників.

Відео дня

"Тепер духівники можуть отримати щеплення від COVID-19 на другому етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти", - йдеться у повідомленні.

Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій зазначив, що прирівняння священнослужителів до соціальних працівників є необхідним кроком, бо священнослужителі тісно контактують із людьми, які належать до груп ризику.

Читайте такожКличко закликав ввести загальнонаціональний локдаун

"Щоб записатися на щеплення, духівникам потрібно звернутися до свого керівництва та повідомити про бажання вакцинуватися. Ті ж, у свою чергу, передадуть списки координаторам із вакцинації в регіоні. Після узгодження з координаторами керівники повідомлять охочих про час та місце щеплення", - сказано в повідомленні.

Вакцинація від COVID-19 в Україні

В ЦГЗ МОЗ України нагадали, що вакцинація від COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого і відбуватиметься у п’ять етапів. На першому етапі щеплюють медичних працівників "ковідних" лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

22 березня в Україні розгорнули другий етап вакцинації проти COVID-19. До вакцинальної кампанії, відповідно до дорожньої карти, долучили лікарів усіх закладів охорони здоров’я, соціальних працівників та людей старших 80 років. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Вас також можуть зацікавити новини: