В Україні триває масова роздача повісток. Адвокат Артем Крикун-Труш рекомендує військовозобов'язаним в одному випадку відмовлятися від вручення цього документа.

Як він пояснив у коментарі УП, йдеться про випадок, коли людина поїхала на короткий термін у своїх справах чи у відрядження в іншу область, а на блокпосту її намагаються викликати в місцевий військкомат. 

Крикун-Труш каже, щоб у такому разі складали акт відмови, адже ви не змінювали місця проживання, тож представники цього ТЦК не мають до вас стосунки.

Відео дня

"Щойно ти виїхав в інший регіон, ти зобов'язаний протягом семи днів стати на військовий облік тільки у двох випадках: змінив реєстрацію або ти є внутрішньо переміщеною особою", - пояснив адвокат.

Хто може відмовитися від вручення повістки?

Раніше адвокат Андрій Новак заявляв, що військовозобов'язані українці мають право не брати повістки. Він назвав умови, за яких можна відмовитися від вручення цього документа: це  порушення порядку вручення повісток; документ вручають невстановлені або неуповноважені особи; повістка виписана на іншу особу.

Вас також можуть зацікавити новини: