Біля Чорнобиля окупанти нарядилися "миротворцями" / фото УНІАН

Приблизно о 17:00 за київським часом стало відомо, що російські війська намагаються захопити Чорнобильську АЕС. Армія агресора увійшла в зону відчуження з боку Білорусі. А тепер УНІАН отримав коментар з місця подій. Жителі Чорнобиля побачили, як неподалік від міста проїхала колона військової техніки ворога. І що найцікавіше, вона була замаскована під "миротворців".

Жителі Чорнобиля дали УНІАН наступний коментар: "КАМАЗи були білого кольору. На бронетехніці було щось типу червоних прапорців".

Чому війська РФ вибрали саме таку символіку, здогадатися нескладно. Поєднання білого і червоного використовує Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це гуманітарна організація, яка допомагає стражденним по всьому світу. Мабуть, своїм маскуванням агресор намагався заплутати населення і війська ЗСУ, проте російську військову техніку відразу розпізнали.

Відео дня

Жителі Чорнобиля також розповіли про те, що міст через річку Уж був підірваний. Він знаходився між містом і КПП "Дитятки".

Оголошення Росією повномасштабної війни проти України

  • Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення в Україну, в ряді міст пролунали вибухи.
  • Згодом президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану.
  • Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України в районі Харкова.
  • У той же час журналіст Юрій Бутусов повідомив, що російська сторона напала на нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об'єкти, в першу чергу системи управління, авіабази, частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.
  • До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" і "ДНР". РФ також вирішила ввести в псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.
  • Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу.

Вас також можуть зацікавити новини: