Трагедія сталася в селі Григорівка Барвінківської громади / фото УНІАН

У Харківській області у вівторок, 14 листопада, в селі Григорівка Барвінківської громади чоловіки в легковому авто підірвалися на вибуховому пристрої. В результаті інциденту загинув 35-річний чоловік.

Про це повідомляє Харківська обласна військова адміністрація. Зазначається, що ще один чоловік віком 30 років отримав вибухову травму і нині перебуває у важкому стані. Постраждалого госпіталізовано, йому надається необхідна медична допомога.

В адміністрації попереджають, що на Харківщині залишається високою мінна небезпека.

Відео дня

Мінування території України - останні новини

На розмінування України знадобиться 757 років. Про це нещодавно написало видання TIME. Зазначається, що за понад 600 днів від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна стала найбільш замінованою країною у світі, випередивши Афганістан та Сирію. Вважається, що третина української території всіяна мільйонами нерозірваних мін і касетних бомб, а також дротами, мінами-пастками та осколками снарядів.

Також УНІАН повідомляв про те, що 15 жовтня на Миколаївщині на міні підірвалися двоє дітей. 14-річний хлопчик загинув, його 12-річний товариш отримав травми. Того ж дня аналогічний трагічний випадок стався на Чернігівщині – там на міні в лісосмузі підірвалися двоє людей. Один із них загинув.

Водночас забруднені мінами є не тільки території українського суходолу, але й акваторія Чорного моря. Так, у середині жовтня біля берегів Румунії на міні підірвався нафтовий танкер.

Вас також можуть зацікавити новини: