На Львівщині підполковник безпідставно зняв з обліку десятки людей / фото mil.in.ua

У Львівській області підполковник безпідставно зняв з військового обліку 40 людей. Суд визнав його винним у перевищенні службових повноважень та призначив штраф – 3145 гривень.

Як пише Zaxid.net із посиланням на постанову суду Радехівського районного суду,  за цією схемою фігурант справи знімав людей з обліку протягом 2022 року.

"За даними правоохоронців, підполковник перевищив свої службові повноваження, ставив відмітки про виключення з військового обліку в особових справах та військових квитках, без оформлення офіцерами запасу свідоцтв про хворобу. Таким чином людей виключили з військового обліку за станом здоров’я з можливістю виїзду за кордон", – наголошує видання.

Відео дня

Зазначається, що на підполковника було складено протоколи за порушення ч.2 ст.172-14 КУпАП (перевищення влади чи службових повноважень військовим). Під час засідання суду той визнав провину, але додаткові пояснення надавати не захотів.

"Справу розглянула суддя Орислава Семенишин, яка оштрафувала військового на 3145 грн. На постанову ще може бути подана апеляція", – йдеться в матеріалі.

Зловживання повноваженнями під час мобілізації - інші новини

У Державному бюро розслідувань зараз ведуть понад 100 кримінальних проваджень щодо зловживань у військкоматах. За словами радниці з комунікацій ДБР Тетяни Сапьян, працівники військкоматів, що допомагають "ухилянтам", змогли "заробити" більше одного мільйона гривень.

Гучний скандал розгорівся і довкола вже колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова. За час повномасштабного вторгнення його родина придбала маєток в Іспанії, елітне авто, хоча спільний дохід родини цих витрат не покриває. Відомо, що він просив підлеглих не призивати певних осіб за винагороду. Йому повідомили підозру, вже 24 липня Борисова затримали в Києві. За інформацією ДБР, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Вас також можуть зацікавити новини: