Ілюстрація / REUTERS

На Львівщині викрито посадовців двох військових частин, які заволоділи комплектуючими до авіатехніки.

Читайте такожНа Львівщині обвинувачений в хабарництві голова райсуда знову попався на вимаганні

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, на заволодінні військовим майном викрито посадових осіб двох військових частин, що дислокуються на Львівщині і обслуговують авіаційну техніку Збройних сил України (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу).

Відео дня

За даними слідства, військові службові особи, відповідальні за облік та належне зберігання гелікоптерів Мі-8 та МІ-24, які перебувають на балансі військових частин, діючи за попередньою змовою у складі злочинної групи із цивільними особами, налагодили протиправний механізм фіктивного списання військового майна.

«Військовослужбовціреалізовували дороговартісні запчастини до авіатехніки представникам зацікавлених комерційних структур», - йдеться у повідомленні.

Усього зафіксовано незаконних оборудок з продажу військового майна на суму близько $30 тис. 

Наразі проводяться обшуки за місцем служби та проживання посадовців. Під час обшуків вилучено $3500, викрадені запчастини до авіаційної техніки, документи та інші речові докази. Першочергові слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові, оперативний супровід - військова контррозвідка СБУ.