За час бойових дій у Чернігові було суттєво пошкоджено об'єкти водопостачання / фото Чернігівводоканалу

Жителі Чернігова, що зазнав серйозних руйнувань та ушкоджень внаслідок обстрілів російськими військами, залишаються без централізованого водопостачання і водовідведення.

Як повідомили в прес-службі комунального підприємства "Чернігівводоканал", наразі невідомо, коли відновлять водопостачання в обласному центрі Чернігівщини.

Наразі багато мереж й інфраструктурних об’єктів водоканалу пошкоджені / фото Чернігівводоканалу

Згідно з інформацією, ще не в усіх мікрорайонах Чернігова відновлено енергопостачання. Та найбільшою проблемою є значні ушкодження мереж й інфраструктурних об’єктів водоканалу.

Відео дня

"Головна проблема полягає в тому, що за час бойових дій на території міста Чернігова було суттєво пошкоджено об'єкти водопостачання та водовідведення. Наразі триває їх розмінування та обстеження. Тому працівники КП "Чернігівводоканал" навіть не мають можливості перевірити те обладнання, що зовні виглядає неушкодженим", - пояснили на підприємстві.

Самостійно відремонтувати інфраструктуру місту не під силу / фото Чернігівводоканалу

Крім цього, на водоканалі переконані, що самостійно з цими питаннями впоратися місту не під силу.

"Щодо повного відновлення роботи об'єктів критичної інфраструктури, до яких належать й об'єкти "Чернігівводоканалу", то через серйозні пошкодження ані підприємство, ані навіть місто не зможуть сьогодні відновити ці об'єкти без зовнішньої допомоги. Дорогу на Чернігів вже відкрито і є надія, що необхідна допомога почне надходити", - зазначили в прес-службі "Чернігівводоканалу".

автомобілі

Як повідомляв УНІАН, 11 березня "Чернігівводоканал" заявив, що через ворожі обстріли було припинене водопостачання міста. Відновлювальні роботи здійснювались за можливості.

Для технічних потреб жителі міста набирали воду в річках, а для пиття її привозив водоканал.

За словами чернігівців, іноді доводилося пити березовий та кленовий сік.