В Україні можна придбати легальну новорічну ялинку / фото УНІАН

Найдорожчі легальні новорічні ялинки – на західній Україні, їх ціна стартує від 150 гривень за метр.

"Ціна на ялинку залежить від способу заготівлі. Найдорожчі ялинки – на Львівщині, Волині та Закарпатті, Кіровоградщині та частині Запорізької області", - заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі інформаційного телемарафону.

При цьому найдешевші ялинки – у Житомирській, Чернігівській, Хмельницькій та Полтавській областях.

Відео дня

"Відпускна ціна державних підприємств, без урахування доставки до ярмарок, стартує від 80 грн за метр. На західній Україні ціни стартують від 150 грн за метр. Найдешевша на сьогодні – це сосна, найдорожча – ялина", - пояснив міністр.

Стрілець також нагадав, що відповідальність за продаж і купівлю нелегальної ялинки, тобто без бирки, становить понад 1100 гривень, тому дешевше купити легальне новорічне дерево.

Новорічні ялинки в Україні

У середині грудня у Києві відкрились новорічні ярмарки. Мешканці столиці вже можуть придбати ялинки, сосни та штучні дерева. Ціни на ялинки можуть здивувати: вони коштують від 800 гривень. Великі та пишні дерева можуть коштувати навіть 3 тисячі 500 гривень. Трохи дешевше сосни - ціни на них стартують від 500 гривень, найдорожчі коштують 2 тисячі. А ось штучні дерева злетіли у ціні. Вони коштують від 2 до 25 тисяч гривень.