Червона ікра не повинна коштувати дешево, пояснює експерт / фото depositphotos.com

Для того, щоб не купити підробку замість справжньої червоної ікри, слід звертати увагу на її ціну. Якщо вона занадто низька, продукт може бути неякісним.

Про це розповіла "Обозревателю" голова правління Асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова.

"При покупці ікри орієнтуємося на ціну, не женемося за дешевизною", – підкреслила вона.

Відео дня

За словами експерта, червону ікру можна умовно поділити на два види: з риби, вирощеної штучним шляхом (форель), і з дикої риби (горбуша або нерка). При цьому різниця в ціні між ними може становити навіть тисячу гривень. Куликова уточнила, що кілограм якісної ікри форелі може коштувати 1400 гривень (баночка 80 грамів - 112 гривень), а горбуші - 2000 і 160 гривень відповідно.

Читайте такожВід олів'є до червоної ікри: у скільки обійдеться новорічний стіл-2022

"Якщо ікра коштує в цих межах, то, за великим рахунком, це нормально. Дуже дешеву не варто купувати", - радить експерт і додає, що важливо також звертати увагу на термін придатності ікри, враховуючи період нересту лососевих риб.

"Нерест лососевих відбувається з липня по вересень, і якщо на баночці стоїть дата виробництва в межах цього періоду, ми розуміємо, що ікра свіжа", – пояснила Куликова.

Також вона розповіла, що виготовлена із замороженої сировини ікра може бути якісною, а при покупці порадила уникати продукт з консервантом уротропін в його складі.

Як повідомляв УНІАН, експерти попереджають про високу ймовірність придбати фальсифікат ковбаси-обсяги продажів такої продукції досягли шокуючих масштабів