“Замість повії”: екс-нардеп осоромився сексистським коментарем про патрульну в Дніпрі / фото Павло Кириленко в Facebook

Колишній народний депутат сьомого скликання Павло Кириленко ("Свобода"), коментуючи інцидент із застреленим патрульним чоловіком в Дніпрі, зганьбився сексистським коментарем про те, що професії правоохоронця – не для жінки.

У своєму дописі в Facebook він припустив, що патрульний відкрив вогонь після нападу чоловіка на його колегу тільки тому, що "не хотів зганьбитися в очах своєї емансипованої напарниці, яка для нього в глибині підсвідомості завжди залишатиметься жінкою". 

Продовжуючи свою думку, Кириленко додав, що не всі професії, на його думку, підходять для жінок. 

Відео дня

"Візьмемо хоч би той факт, що тепер екіпажі патрульної поліції формуються зазвичай з пари – чоловіка та жінки. Все як заповідали дегенератки Клара Цеткін та Роза Люксембург. Ну на якого лисого в екіпажі поліції тепер мають бути жінки? Не буду розповідати, що місце жінки — Kinder, Küche, Kirche (з німецькою "дитина, кухня, церква", усталений вислів, що описує основні історичні уявлення про соціальну роль жінок в консервативній системі цінностей – УНІАН). Є дійсно заняття та професії, де жінка може себе розкрити або підкреслити свою жіночність. Але яка така ефективність та користь від жінки в патрульному екіпажі поліції? Щоб її напарнику не було сумно і не треба було користуватися послугами повій під час роботи? Перепрошую, але іншої користі від такого тандему я не бачу…", – зазначив він.

Допис Кириленка викликав хвилю обурення в соцмережах. "Вам Павле, місце в Nervenheilanstalt (з німецької "психіатричний заклад – УНІАН), а не висловлювати свої огидні думки в публічних місцях", "Фу, який ви відсталий печерний дядько. Вам місце на моральному звалищі", "Який у вас "совок" в голові. Аж бридко", – пишуть коментатори.

Кривавий інцидент в Дніпрі - що треба знати

Раніше цього тижня в Дніпрі патрульний застрелив 38-річного Джумбері Сілогаву, чиє авто Jaguar зупинили за порушення правил дорожнього руху. В цей час в автівці крім Сілогави перебували жінка та двоє дітей, один з яких зафільмував стрілянину.

Застосування зброї відбулося після того, як між патрулем (жінка-поліцейська та поліцейський) та Сілогавою стався конфлікт, під час якого останній, як показали численні відео з місця, застосував силу проти правоохоронців.

Наразі обидва патрульних відсторонені та перебувають в лікарні. Державне бюро розслідування встановлює деталі інциденту,

Подія розпалила широку дискусію щодо правомірності застосування поліцейським вогнепальної зброї. Поліція закликає не робити передчасних висновків про винуватість патрульних.

Вас також можуть зацікавити новини: