На Фаріон і Ніцой за рішенням суду завели справу / колаж УНІАН

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження, фігурантами якого є скандальна екс-депутат Ради Ірина Фаріон та дитяча письменниця Лариса Ніцой.

Про це повідомляють "Українські новини" із посиланням на Національну поліцію.

Справу завели через образи Фаріон та Ніцой на адресу українських олімпійців та футболістів національної збірної. Розслідування розпочали в жовтні за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Підставою для відкриття справи стало рішення суду від 4 жовтня, який зобов'язав зробити це.

Відео дня

Заяву на Фаріон та Ніцой у правоохоронні органи написав харківський адвокат Денис Ярославський. У коментарі сайту "Страна" він розповів, що планує публічно висвітлювати резонансну справу.

Читайте також"Відсутність таланту?": Ніцой розкритикувала гурт Green Grey через російську мову

"Хоча поліція і намагалася спустити все "на гальмах", але ми не змогли заплющити очі на образи наших Олімпійських призерів та гравців збірної України з футболу. Вважаю, що дані висловлювання не лише ображають особистості спортсменів, а й усю країну, яку ці спортсмени репрезентують на світовій арені", - йдеться в тексті заяви Ярославського.

Фото: "Страна"

Скандальні заяви Фаріон та Ніцой