СБУ знову прийшла на об'єкт УПЦ МП / фото facebook.com/vglagola

Служба безпеки України продовжує "турне" об'єктами УПЦ МП. Цього разу вона "завітала" до Кафедрального Свято-Воздвиженського собору Мукачівської єпархії УПЦ в Ужгороді.

Про це з посиланням на власні джерела повідомив журналіст Віталій Глагола й опублікував фотодокази. "СБУ прийшла "в гості" до отця Сидора, найбільшого на Закарпатті проповідника "русского мира", - написав він.

Димитрій Сидор - настоятель згаданого вище собору в Ужгороді. Глагола вирішив перерахувати "досягнення" священнослужителя УПЦ МП:

Відео дня
  • у 2012-му був засуджений за те, що закликав до створення на території Закарпаття т.зв. "Підкарпатської Русі" під патронатом РФ;
  • Сидор - палкий ненависник інших релігійних конфесій;
  • у 2020 році настоятель собору розміщував на території храму намет ОПЗЖ, де роздавав прихожанам передвиборчі агітки.

Також, за інформацією журналіста, сьогодні СБУ працює у Свято-Покровській церкві Мукачівської єпархії УПЦ, що розташована в Ужгороді. Там шукають пропагандистську літературу, перевіряють, чи це - не черговий осередок "русского мира".

Діяльність УПЦ МП в Україні

З кінця листопада СБУ обшукує об'єкти УПЦ МП.  Під час обшуків було виявлено пропагандистську літературу, яка заперечує існування України, медалі за "звільнення Криму", російські паспорти та символіку "ЛДНР".

А під час обшуків силовики спіймали секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Микиту з оголеним неповнолітнім хлопцем.

9 грудня було повідомлено про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП за антиукраїнську діяльність.

12 грудня рішенням РНБО було запроваджено санкції проти семи представників УПЦ МП.

Вас також можуть зацікавити новини: