Штрафи податкової і тиск правоохоронців: з якими викликами стикається бізнес зараз

Повернення тиску з боку правоохоронців та штрафи від податкової через "валютний контроль". Про ці виклики для бізнесу говорили підприємці під час 11-го круглого столу, організованого народною депутаткою України,  очільницею Тимчасової спеціальної комісії ВРУ з питань захисту прав інвесторів Галиною Янченко, – повідомляє РБК 

Теперішній захід відбувся на Житомирщині за участі представників Федерації роботодавців України, Всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України" місцевих підприємців та адвокатів. 

"Одним із резонансних питань, що прозвучали на круглому столі - це питання тиску правоохоронців і прокуратури на бізнес. Сьогодні ми почули показовий кейс. Я пропоную народним депутатам із парламентської спецкомісії по захисту інвесторів взяти цю справу на розгляд і на наш особистий парламентський контроль", – наголосила народна депутатка.

Відео дня

Представник Ліванської інвестиційної групи, які в умовах війни змогли залучити 15 млн дол. в нові підприємства на Київщині розповіли про конфліктну ситуацію, яка виникла з Їхніми підприємствами  в Житомирській області.   

"Проблема ця системна, вона криється в менталітеті силових структур та їх відношенні до бізнесу. Саме це треба змінювати, бо в іншому випадку бізнес просто перестане існувати. Від бізнесу залежить економіка, армія і сама країна", — наголосив Мерхеж Родріг, інвестор Ліванської групи.

Майже кожен підприємець стикається із певними "труднощами" при взаємодії з правоохоронцями, — зазначила адвокатка в галузі кримінального права Ольга Гетманенко. 

"Майже кожний підприємець стикається із певними "шероховатостями" при взаємодії з правоохоронцями. Це питання може бути врегульовано на законодавчому рівні, за допомогою додаткового контролю. Цю проблематику підтримав кожний, хто був сьогодні присутній на круглому столі".

За підсумками круглого столу  вирішено активно шукати системне вирішення озвучених підприємцями проблем.