7 липня в Києві чоловік відкрив вогонь по людях через перепродаж квартири / фото kyiv.npu.gov.ua

Ймовірною причиною стрілянини в Голосіївському районі Києва 7 липня був перепродаж квартири. Саме в ній забарикадувався стрілок Іван Мартинюк.

Як йдеться у сюжеті ТСН, до квартири намагався потрапити вже другий власник. Перший, який придбав квартиру на торгах, рік не міг цього зробити та, нарешті, перепродав житлоплощу.

Що у квартирі є люди і що її продали через торги, черговий власник знав.

"Знайшов квартиру через знайому. За ціною нижче ринкової, купив за договором купівлі-продажу. Ніяких перешкод не було".

Читайте такожПоліція оприлюднила відео затримання "голосіївського стрільця" в КиєвіУ саму ж квартиру власник намагався потрапити разом з правоохоронцями, це закінчилося стріляниною і двома пораненими.

"Іван Мартинюк за ґратами, його судитимуть за посягання на життя правоохоронця. 8 липня обиратимуть запобіжний захід. Квартира, через яку все почалося, зараз порожня. Чи заходив туди власник ще невідомо, але він вже готується писати заяву про підпал свого житла" – йдеться в сюжеті.

Стрілянина в Києві 7 липня: подробиці

Вранці 7 липня у Києві провели спецоперацію із затримання озброєного чоловіка, який поранив двох людей, у тому числі поліцейського.

За попередньою інформацією, співробітники патрульної поліції виїхали на виклик про конфлікт у квартирі на проспекті Голосіївському. На місці події власник квартири вистрілив з мисливської рушниці в напрямку поліцейських.

Правоохоронець отримав вогнепальне поранення руки, а інший чоловік-поранення в обличчя. Після цього зловмисник закрився в квартирі і підпалив її.