Окупанти обстрілювали усе місто, "прилітало" усюди / фото t.me/Zhyvytskyy

На Сумщині сапери розміновують звільнений від окупантів Тростянець. Люди все ще підриваються на розтяжках. Проте місцеві потроху оговтуються від "руського миру" та вже почали саджати городи. 

Про це йдеться у новому сюжеті ТСН.

Сапери перевірили вже чимало об'єктів, проте мешканцям Тростянця все одно слід бути обачними. Вже п'ятеро людей підірвалися на розтяжках та загинули. 

Місцеві усе ж знаходять сили та починають повертатися до звичайного життя. Люди лагодять будинки, прибирають вулиці від залишків техніки та навіть садять городи.

Мешканець міста с посмішкою розповідає про те, що він вже очікує на врожай, проте коли йому доводиться пригадувати про звірства окупантів, він говорить про це з сумом.  Люди ховалися від "руського мира" у погребах. Окупанти бомбили Тростянець, стріляли у будинки з автоматів. 

Ще одна мешканка Тростянця пригадує, що їй було дуже страшно. Окупанти обстрілювали усе місто, "прилітало" усюди. Згоріли вокзал та прокуратура, не вцілів і будинок зв'язку. Рашисти крали у людей все, навіть ложки та виделки. 

Попри усі жахи, люди почали повертатися у місто та відбудовувати свої зруйновані будинки. У місті досі валяються уламки техніки, мешканцям доводиться бачити й окопи, які рили окупанти.

Вокзальну площу поки що не прибирають. Там працюють СБУ та Державне бюро розслідувань. Потрібно зафіксувати усі пошкодження та дії окупантів. Інші ж частини міста потроху оживають. З вулиць вивозять сміття, а сапери продовжують розміновувати територію. У Тростянці майже повність відновили електропостачання, люди вже можуть користуватися водою та газом. 

Також відновлюють і міську лікарню, яку від заздрості з танка розстріляли окупанти. 

Вас також можуть зацікавити новини: