Скріншот

Російська техніка зайшла на територію міста-супутника Чорнобиля Славутича.

Напередодні повідомлялося про обстріли міста з боку росіян, які, за словами очевидців, вже проникли до Славутича. Проте було невідомо, чи штурмували вони будівлі місцевої влади.

У соцмережі виклали відео з танками орків. На відзнятих очевидцями кадрах чути звуки вистрілів в бік людей.

Відео дня

Сотні громадян ще вранці вийшли на протести в центр міста, розгорнувши великий прапор України.

ОНОВЛЕНО 10:40. З’явилась інформація про захоплення росіянами місцевої лікарні.

Загарбники відкрили вогонь в повітря та кидають у натовп світошумові гранати, повідомив начальник Київської ОВА Олександр Павлюк.

Він додав, що ворожі війська викрали міського голову Юрія Фомічева. Міська рада продовжує свою роботу.

Що передувало

Міська рада напередодні закликала мешканців до участі в акції, але просила у разі загрози життю не провокувати ворожі війська.

Ввечері, 25 березня, мер Славутича Юрій Фомічев заперечив виїзд з населеного пункту. Він заявив, що разом з командою залишаються в місті. Фомічев виконує обов’язки голови дистанційно. Колаборантам він пригрозив відповідальністю після перемоги.

24 березня російські військовослужбовці обстріляли блокпост на в’їзді до Славутича та почали спроби захопити місто. 25 березня тамтешня міська рада закликала жителів не виходити з домівок, бо у місті працюють снайпери.

А керівник Київської ОВА Олександр Павлюк того ж дня визнав, що Славутич оточений ворогом. Окупанти перебували у 1,5 км від населеного пункту.

Першу спробу російського наступу у Славутичі відбили, повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Вас також можуть зацікавити новини: