У Зеленського і в «Слузі народу» відповіли на заяви про необхідність переговорів з РФ / фото ua.depositphotos.com

"Миротворцям", які заявляють про необхідність переговорів з РФ, варто подивитися фото масових поховань на звільнених територіях, сформувати трибунал і вимагати видати російських військових злочинців. А дипломатичні зусилля заходу краще спрямувати на посилення ЗСУ та прийняття України до НАТО.

Такі коментарі зробили радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Питання до "миротворців". Хочете переговорів? Алгоритм простий: 1. Перегляньте фото/відео масових поховань. 2. Запропонуйте Кремлю негайно вивести армії з суверенної української території. 3. Сформуйте трибунал і вимагайте видачі російських військових злочинців. Менше фантазій — більше реалій", — написав Подоляк.

Відео дня

Повідомлення радника керівника ОПУ з'явилося після заяви міністра оборони Румунії Васіле Динке. Він вважає, що Захід повинен вести переговори з Росією, навіть якщо це закінчиться замороженим конфліктом в Україні.

Подоляк у своєму повідомленні не згадав Динке, а ось Арахамія дав пряму відповідь: "Міністр оборони Румунії закликає країни Заходу до переговорів з Росією заради миру. Ми, в свою чергу, готові до переговорів із західними країнами, але з приводу нашого якнайшвидшого вступу в НАТО. Це єдина тема, на яку ми можемо вести розмову в даний час, і Росія в цих переговорах зайва. Колективна безпека та сильні Збройні сили України — це єдина гарантія миру на європейському континенті. Тому переговорні зусилля Заходу слід спрямувати саме в цьому напрямку".

Переговори України і Росії: основна інформація

Наша країна відмовилася вести дипломатичні бесіди з агресором, поки при владі перебуває Володимир Путін. Відповідне рішення було прийнято на засіданні РНБО і 4 жовтня введено в дію президентом України Володимиром Зеленським.

"Саме Кремль робить абсолютно все, щоб ця війна могла завершитися тільки на полі бою, а не за столом переговорів. На різні українські пропозиції зупинити агресію і звільнити нашу територію Росія відповідає терором, злочинною мобілізацією і політичним фарсом", — зазначив Зеленський.

Президент України розповів, що наша країна десятки разів здійснювала спроби знайти дипломатичне рішення. А поточна риторика Кремля щодо переговорів — це лише спроба виграти час.

За даними ЗМІ, Туреччина хоче організувати зустріч США, Франції, Британії, Німеччини та Росії. На ній буде обговорюватися "велика угода", яку хоче укласти Москва.

Вас также могут заинтересовать новости: