Фото ua.depositphotos.com

Українці, які виїжджають на роботу за кордон, ризикують бути обдуреними. Та навіть офіційно оформлені наші співгромадяни не застраховані від праці в нелюдських умовах. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Доходить навіть до того, що українець, який зійшов з поля на деякий час, залишається без виплати за цей день. Йому ще й виписують штраф. Про це свідчить відео на сторінці "Життя коваля" на YouTube.

"Якщо хтось по своїй дурості чи по своїй безпам'ятності, чи ще з якоїсь іншої причини зійшов з поля, тоді день йому не зараховується, він вважається не на роботі, прогул і штраф", – інструктують українських заробітчан у Польщі.

Читайте такожКожен п’ятий шукач роботи за кордоном має справу з шахраями або не перевіряє роботодавців – дослідженняУкраїнка, яка працює у Німеччині, у сюжеті "5 каналу" показала свої пальці, які розпухли від роботи.  "Дуже тяжко, бо розпухли пальці. Вказівний просто розпух і не згинається", – розповіла вона.

Крім того, додають журналісти, українцям з вищою освітою за кордоном рідко пропонують реалізацію, адже там здебільшого актуальні робітничі спеціальності.

За словами економіста Олега Пензина, українців багато за кордоном працює в будівельному бізнесі та клінінговому, вони фактично тримають цей ринок.