Без дозволу військкоматів військовозобов'язані українці не можуть змінювати місця проживання / фото Генштаб ЗСУ

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ діє воєнний стан, тож військовозобов'язаним чоловікам тепер не так просто змінити своє місце проживання.

Як пояснив адвокат Антон Маринич, під час воєнного стану військовозобов'язані повинні щоразу під час переїзду брати дозвіл у ТЦК СП, повідомляє "РБК-Україна".

Така заборона самим змінювати місце проживання, пояснює він,  передбачена правилами військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. 

Відео дня

Тож якщо у ваших планах - зміна місця проживання, ви маєте з'явитись у військкомат та отримати дозвіл від начальника цього ТЦК для зняття з військового обліку, каже Маринич.

Але допускається й зміна місця проживання онлайн. Ви можете подати Декларацію місця проживання / пройти онлайн-реєстрацію. У такому разі ви маєте стати на облік в ТЦК за задекларованим місцем проживання.

Нові правила вручення повісток в Україні

У квітні Кабмін ухвалив постанову, за якою ТЦК тепер можуть надсилати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку. Тобто тепер українців зможуть мобілізувати незалежно від того, в якому військкоматі вони перебувають на обліку.

Вас також можуть зацікавити новини: