Українка "рознесла" парафіян УПЦ МП біля Спасо-Преображенського собору / скріншот

Українка "рознесла" парафіянам Української церкви Московського патріархату біля Спасо-Преображенського собору-пам'ятки ЮНЕСКО, яку у ніч на 23 липня зруйнували російські ракети.

Жінка назвала їх "блаженними", які ніяк не зрозуміють, яке зло творить Росія в Україні. Відповідний ролик став поширитися по місцевих телеграм-каналах.

Українку обурило зібрання ченців та парафіян УПЦ МП, які після руйнування собору зібралися в молитві: "Припиніть молитися "руському миру", він знищує українців", - заявила вона. 

У полеміку з нею вступила місцева прибиральниця, яка дорікнула, що українка, попри свої погляди, розмовляє російською мовою: "Чого ти тоді нею розмовляєш? Розмовляй своєю мовою", - вказала вона.

У ситуацію втрутилися правоохоронці. Судячи з відео, багато людей з натовпу підтримали погляди українки. 

"Я бачила цю стіну, біля Михайлівського собору. Скільки загинуло пацанів молодих, стоять, моляться вони! Не піду, це моя земля! І ніякого шуму я тут не влаштовую! Кожен день, вже скільки! Знищують порти наші, всю інфраструктуру! Я не кричу, я хочу щоб прокинулися, ось ці блаженні!",- заявила вона.

Священики УПЦ МП зганьбилися реакцією на руйнування "свого" храму

Нагадаємо, в ніч на 23 липня ракети РФ вдарили по історичному центру Одеси і пошкодили щонайменше 25 пам'яток архітектури. Серед них виявився Свято-Преображенський собор (1794 рік), який входив до переліку об'єктів, що охороняються ЮНЕСКО. 

Це вже вдруге, коли влада РФ "познущалися" над пам'ятником: раніше в 1936 році собор зруйнували за вказівкою Москви. Після реконструкції він перебував у конфесії УПЦ МП до 31 грудня 2022 року, проте місцеві ченці не сильно засмутилися через руйнування пам'ятника.

Один з ченців у коментарі журналісту заявив: "Вибухнуло і вибухнуло". Також реакцією відзначився ще один поп. Він сказав, що храм атакував "ворог роду людського", але виключив причетність РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: