Від початку повномасштабного російського вторгнення майже всі українці дізналися, що таке укриття та бомбосховища. Журналісти розповіли, на що варто звертати увагу під час їхнього облаштування.

В ефірі "Сніданку з 1+1" інженер-будівельник Ольга Лекова пояснила, що  в укритті має бути вхід і вихід – їх повинно бути два, генератор, буржуйка, освітлення, засоби пожежогасіння, аптечка та вода.

Лекова займається облаштуванням укриттів у підвалах багатоквартирних будинків й не лише. За її словами, якщо купити генератор, 50-літровий бак з водою та буржуйку, це коштуватиме близько 40 тисяч гривень.

Звісно, укриття бувають різними, та пам'ятайте, що головне їхнє завдання - зберегти ваше життя. Під час повітряної тривоги потрібно використовувати пристосоване сховище та не легковажити своєю безпекою.

Укриття в Україні під час повітряних тривог

Після початку повномасштабного вторгнення РФ до України було опубліковано список укриттів, до яких можуть спуститися українці у разі повітряної тривоги. 

Влада Києва періодично отримує скарги на зачинені під час повітряної тривоги укриття. Тепер ухвалено рішення, що у таких випадках зрізатимуть замки.

Також Державна служба України з надзвичайних ситуацій озвучила декілька порад, яких потрібно дотримуватися, якщо ви залишились у будинку під час повітряної тривоги.

Верховна Рада України схвалює обов'язкову наявність бомбосховищ при будівництві нових споруд. За ухвалення відповідного законопроекту в першому читанні проголосував 271 народний депутат.

Вас також можуть зацікавити новини: