ЛГБТ-активісти в центрі Києва / УНІАН, Дмитро Хилюк

У Києві відбувся марш рівності "КиївПрайд 2021". Паралельно противники маршу провели акцію протесту. 

На перехресті вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького в Києві зранку зібрались учасники маршу рівності - ЛГБТ-активісти. Водночас біля університету Шевченка вийшли їх опоненти, противники маршу. 

Як повідомляє кореспондент УНІАН, локація маршу огороджена металевими сітчастими парканами. В центрі міста дуже багато поліції.

Ймовірно марш рівності пройде від оперного театру через бульвар Шевченка до Бесарабської площі.

Відповідоно до анонсу акції у Facebook, вхід на локацію маршу буде відкритим до 11:00. Потім пускати до нього не будуть, з метою забезпечення безпеки. 

Через проведення масових заходів у центрі Києва було перекрито рух транспорту на таких вулицях: Володимирська — бульвар Тараса Шевченка — Терещенківська — Льва Толстого — площа Льва Толстого.

Об 11:00 "Київпрайд" вирушив по Володимирській. Перехрестя Володимирської та бульвару Шевченка поліція перекрила автобусами, аби не допустити сутичок з противниками маршу. Всього у прайді беруть участь до 2000 людей.

Під час маршу жінка, що протестує проти ЛГБТ, легла поперек руху колони. Поліція віднесла її на тротуар.

Станом на 12:00 ЛГБТ-прайд добігає кінця. На площі Льва Толстого учасники прайду ховають свою агітацію, перевдягаються і спускаються в метро.

Чого хочуть ЛГБТ

Учасники Маршу рівності вимагають від керівництва держави, зокрема, прийняти законопроект (№ 5488) щодо боротьби з дискримінацією та впорядкування відповідальності за злочини, мотивовані гомофобією, трансфобією та іншими формами нетерпимості, активізувати зусилля на шляху до повного офіційного визнання в Україні у найближчій перспективі цивільних партнерств між людьми однієї документальної статі, визнати чинники СОҐІ (сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності) можливими підставами вчинення домашнього насильства.