Відпрацюванням першого етапу вторгнення назвали навчання військ РФ на кордонах з Україною в Національному Корпусі.

Про це повідомляє прес-служба партії.

«Навіть, якщо уявити, що Росія відводить частину військ, насправді РФ відпрацювала величезну і надзвичайно складну логістично та управлінськи операцію щодо концентрації першого ешелону військ вторгнення», - заявив лідер Нацкорпусу Андрій Білецький в ефірі програми «Говорить Великий Львів».

Відео дня

На його думку, Росія всіма своїми діями показує, що рано чи пізно розпочне війну проти України. Більше того, фактажу щодо відведення військ РФ від українських кордонів досі немає.

Керівник штабу Нацкорпусу Максим Жорін вважає, що українцям зарано радіти:

«Найбільшою взагалі помилкою зараз буде розслаблятись або вважати, що все закінчилось і далі все буде добре. Нічого не закінчилось, і добре точно не буде, тому що війна в нас не закінчилась», - зазначає Жорін.

За словами політика,  це було «надзвичайно дороге тренування для російських військ, які тепер знають всю логістику».

Також в Національному Корпусі вказали на першочергові задачі для влади.

«Насправді, навіть за тиждень можна було б багато чого зробити. Можна було б підписати Державне оборонне замовлення, яке на цю хвилину не підписане… За тиждень можна було б прийняти, можливо, як невідкладний проект закону № 4504 про територіальну оборону. За тиждень або, якщо говорити відверто, за годину можна було б повернути контрснайперську, контрбатарейну боротьбу на лінію фронту», – наголосив Білецький, додавши, що найменше, що зараз потрібно країні, це «самозаспокоюючі промови влади».