Через руки "бізнесменів" пройшли мінімум 50 людей / фото ДБР

Працівники ДБР викрили в Одесі "ділків", які організували схему оформлення підроблених висновків лікарської комісії про нібито непридатність до військової служби за станом здоров’я. За цим документом чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїжджати за кордон.

До оборудки організатори залучили фахівців центру комплектування та соціальної підтримки одного з районів Одеси, повідомляє прес-служба ДБР.

"Ділки" нібито обстежували клієнтів та видавали неправдиві висновки про стан здоров'я чоловіків. Попередньо встановлено, що через руки бізнесменів пройшло мінімум 50 людей, усі дані яких наразі встановлено.

"Вартість роботи зловмисники оцінили у 7 тис. доларів, яку замовник мав сплатити наперед криптовалютою. Після отримання платежу у стислі терміни проводилось "обстеження" та оформлялись завідомо підроблені документи. У "пакет послуг" також входила організація безперешкодного перетину кордону до країн Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

Наразі затримано двох осіб – посередника та лікаря, щодо яких вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Встановлюються інші особи, причетні до незаконної схеми. За місцем проживання фігурантів проведено обшуки, в ході яких отримано факти протиправної діяльності.

Раніше правоохоронні органи викрили двох жителів Білої Церкви, які організували схему підробки документів для виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Вас також можуть зацікавити новини: