Кабмін змінив перелік адмінпослуг ЦНАПів / фото УНІАН

Кабінет міністрів дозволив центрам надання адміністративних послуг видавати довідку про несудимість та надавати послуги з прийняття теоретичного іспиту, необхідного для отримання водійського посвідчення.

"Затверджуємо документ, який дозволить отримувати в ЦНАПах довідку про несудимість, а також послуги з прийняття теоретичного іспиту, необхідного для отримання посвідчення водія", - заявив на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як додав представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, своїм сьогоднішнім рішенням Кабмін вніс зміни до переліку адмінпослуг органів виконавчої влади та адмінпослуг, що надаються органами місцевого самоврядування через ЦНАПи.

Відео дня

"Доповнено перелік послугами щодо отримання витягу з інформаційно-аналітичної системи "Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості" та прийняття теоретичного іспиту для отримання права на керування транспортними засобами відповідної категорії", - зазначив він.

Також уряд виключив з цього переліку послуги у сфері будівництва, що стосуються обʼєктів, які за класом відповідальності належать до обʼєктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками. 

Українцям будуть примусово міняти паспорт-книжечку - що відомо

В Україні поновили вимоги щодо вклеювання фото в паспорт-книжечку по досягненню 25 і 45 років. Цю вимогу призупиняли на період коронавірусного карантину.

Тепер до 1 серпня поточного року українці, яким виповнилося 25 або 45 років в період з 13 березня 2020 року по 24 січня 2022 року, зобов'язані звернутися в найближчий Центр надання адміністративних послуг, щоб вклеїти актуальне фото в паспорт. Якщо фотографія не буде вклеєна своєчасно, паспорт-книжечку доведеться замінити сучасною id-карткою.

Вас також можуть зацікавити новини: