Людям потрібно адаптуватися після апмутації / фото Денис Прядко, УНІАН

У нашій країні уперше було презентовано пам'ятку, яка допоможе багатьом жінкам, що контактують з військовими, які отримали ампутацію. Над її створенням працювали ініціатор реабілітаційного хабу "Захисник" для військових Ганна Максимчук та Антон Семенов, психотерапевт та засновник проекту "Як ти, брате?".

За словами Максимчук, на сьогодні важливе питання комунікації військових вдома, безпосередньо після повернення із зони бойових дій. А життя бійця в "новому тілі"  - це сильне навантаження і на самого захисника, й на його оточення.

"Це стосується без винятку всіх сфер життя. Не забуваємо, рідні жінки - це перші психологині, на плечі яких лягає питання вибудовування комунікації вдома та з колом спілкування родини. Проте вони також потребують фахової підказки", - каже ініціатор хабу "Захисник".

Відео дня

Як зазначає Семенов, люди звикаються з думкою, що вони не зможуть жити, як раніше, вони не будуть справлятися з багатьма речами в майбутньому, а це - причина відчаю та безсилля.

"Я постійно контактую з цими проблемами, незалежно від статі, і намагаюсь узагальнювати цей досвід таким чином, щоб він був корисний, у вигляді невеликих нотаток, які можна прочитати у перервах між новинами",- зазначив психотерапевт.

В Україні створили пам’ятку для жінок, дружин, мам військових після ампутації (інфографіка)
В Україні створили пам’ятку для жінок, дружин, мам військових після ампутації (інфографіка)

Вас також можуть зацікавити новини: