Вакцина AstraZeneca-SKBio - склад та особливості  / фото REUTERS

У рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримала вакцину AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї для щеплення населення від коронавірусу.

Що відомо про вакцину AstraZeneca-SKBio

Читайте такожУряд опублікував план вакцинації українців на 2021 рік: деталі
Вакцина під назвою AstraZeneca-SKBio розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Виробляється вона у Південній Кореї спеціалізованою компанією з виробництва вакцин SK Bioscience Co. Ltd.

Відео дня

Цю вакцину для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Як діє вакцина AstraZeneca-SKBio

Препарат AstraZeneca-SKBio, як зазначили у Міністерстві охорони здоров’я, ідентичний за складом та технологіями виготовлення до вакцини AstraZeneca/Covishield, виробництва Інституту сироватки крові Індії. Тому вони є взаємозамінними.

Що відомо про вакцину AstraZeneca-SKBio / фото ua.depositphotos.com

Діючою речовиною є модифікований аденовірус, що містить специфічний білок коронавірусу, який і викликає імунну реакцію.

Ефективність захисту від симптоматичного перебігу інфекції SARS-CoV-2, що забезпечується цією вакциною, становить 63,09%.

Кого вакцинуватимуть AstraZeneca-SKBio

Протикоронавірусний препарат планують використати для вакцинації пріоритетних груп, людей віком від 65 років та тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca згідно з визначеним інтервалом між першим та другим щепленням.

В Україні, як відомо, вже щеплюють індійською вакциною AstraZeneca. Однак уряд Індії тимчасово призупинив експорт вакцини AstraZeneca/Covishield, щоб задовольнити внутрішній попит.

Вас також можуть зацікавити інші новини: