Вибух зруйнував квартири на п'яти поверхах / facebook.com/KARS.Kyiv

Жінка, у квартирі якої стався вибух в будинку на Позняках у Києві, напередодні скаржилася на запах газу та зверталась до газорозподільної компанії.

Про це повідомила народний депутат від фракції «Слуга народу» Леся Забуранна в ефірі одного з українських інформаційних телеканалів.

«Приходили та проводили заміну лічильника газу не з ініціативи мешканців. Були надані аргументи, для чого потрібно провести ту заміну. Наскільки мені відомо і наскільки ділились думками мешканці будинку вчора – саме до них зверталася газова компанія», - заявила вона.

Відео дня

Читайте такожВибух на Позняках стався через заміну газових лічильників на "якийсь неякісний агрегат" - депутат

Крім того, Забуранна відзначила, що поспілкувалась з мешканцями зруйнованого будинку та з сусідами жінки, у квартирі якої стався вибух і яка загинула. «Можу спиратися лише на свідчення людей та передати свідчення сусідів жінки, яка, на жаль, загинула, згідно з їхньою інформацією, вона відчувала запах газу, вона зверталась до газової компанії і там її заспокоювали і казали, що все буде врегульовано і відповідно вчора в цій компанії були проведені обшуки. Там активно займаються правоохоронці, відкрито кримінальне провадження», - сказала депутат, додавши, що за попередніми даними правоохоронців, причиною вибуху стало встановлення в будинку неякісного газового обладнання.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 в Києві, на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння.

В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.

Поліція відкрила кримінальне провадження та проводила обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували багатоповерхівку на столичних Позняках, у якій стався вибух.

Станом на ранок 22 червня загинули три людини, п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати.

Доля двох чоловіків - 1976 і 1967 років народження - залишається невідомою.