У Криму поріршується ситуація з водою  фото УНІАН

Окупаційна влада в Криму робить все, щоб ситуація з питною водою була ще гірша. Мета таких дій росіян - ще більше озлобити місцеве населення.

Таку думку висловив голова ЦВК Курултаю кримських татар, кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Десь вода є, десь немає. На мою думку, чинна (російська окупаційна – ред.) влада в Криму робить все, щоб ситуація була ще гірша, щоб люди були озлоблені. В нових будинках, які будують для приїжджих росіян – там проблем з водою немає. А в будинках, в яких і раніше мешкали жителі Сімферополя, Бахчисарайського району – там виникли проблеми», - зазначив активіст.

На його думку, ситуація з проблемною подачею води в крани будинків – це злочин.

«Було нормальне водопостачання, а тут враз його припинили і з крана подають якусь гидоту, коли каналізаційні відходи попали в питний водопровід – це злочин», - заявив Смедляєв.   

Скарги російських окупантів на брак води в Криму

  • 11 вересня в МЗС РФ порівняли припинення постачання води в окупований Крим з «тортурами і нелюдським поводженням».
  • Офіційний представник відомства Марія Захарова заявила, що "навмисне ведення Києвом водної блокади Криму" може бути кваліфіковано як "порушення українською стороною своїх правозахисних зобов'язань".

Чому в окупованому Криму не вистачає води

  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.
  • Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Влада України неодноразово заявляла, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливе тільки після деокупації півострова.